DRAGOBETE, IUBESTE ROMANESTE!

In fiecare an, pe 24 februarie, romanii de pretutindeni sarbatoresc Dragobetele. In mitologia romaneasca, Dragobete era zeul tineretii, al veseliei, dar si al iubirii.

Dragobetele este sarbatoarea iubirii la romani sau, cu alte cuvinte, alternativa autohtona la mult mai celebra Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor).

In traditia populara se spune ca Dragobetele este fiul babei Dochia si este reprezentat ca un tanar chipes si extrem de iubaret care seduce fetele, de aici si celebra zicala: „Dragobetele saruta fetele!”.

Conform traditiei, pe 24 februarie, trebuie sa sarutam, sau cel putin sa atingem, o persoana de sex opus, ca sa avem parte de iubire tot anul.

Indiferent ca sarbatorim Dragobetele sau Valentine’s Day, indiferent ca respectam sau nu obiceiurile si traditiile populare, autohtone, sau pe cele imprumutate din riturile internationale, ne putem bucura de o atmosfera calda si iubitoare acasa, in orice zi din an, daca alegem in amenajarile interioare sa inseram nuantele iubirii.

Radiatoarele PURMO sunt disponibile, la cerere, in diferite culori RAL sau speciale, printre care si diferite nuante de rosu.

Aceste nuante sunt potrivite atat pentru radiatoarele din living, bucatarie sau dormitor, cat si pentru radiatoarele port-prosop din baie, transformand fiecare incapere intr-un spatiu original si dinamic.

Comments

comments