SANATATE IN CULORI

Amenajarea apartamentului este o etapa placuta dupa o lunga perioada de munca. Inainte de stabilirea obiectelor de mobilier, trebuie sa alegem culoarea peretilor si dispozitivele functionale care vor juca un rol important in plan secund. Sau merita oare sa le dati un caracter unic, pentru a sublinia culoarea designului lor?

Renumitul pictor mexican, Frida Kahlo, in anii ’40 ai secolului trecut, ii scria prietenului sau José Bartoli: „Vreau sa iti daruiesc cele mai frumoase culori”. Pana astazi, nimic nu s-a schimbat. Fie ca suntem artisti sau avem alta ocupatie, emotiile sunt exprimate si prin culori. Ele au impact asupra starii noastre de bine, dar si asupra atmosferei mediului inconjurator, deci merita sa fie introduse in interiorul casei intr-un mod atent si compatibil.

O idee foarte buna este sa oferi originalitate stilului de amenajare interioare prin schimbarea culorii radiatorului. Este important sa comandati rapid culoarea potrivita, cu ajutorul paletei RAL. Unul dintre producatorii care ofera radiatoare in culori diferite este Purmo, ale carui modele imbina functionalitate ridicata cu design sofisticat. Iata, spre exemplu, aceste trei modele de radiatoare.

Purmo Vertical

Ton de bleu pastel pe hol? De ce nu! Fiind o zona de tranzitie, de cele mai multe ori duce lipsa de lumina naturala. De aceea, recomandam radiatorul Vertical in nuanta delicata si luminoasa de bleu pe un perete alb, accentuand culoarea aleasa prin aplicarea ei pe peretele opus.

Purmo Java

Daca prin natura noastra suntem conservatori, putem sa ne jucam cu culoarea radiatorului in baie. Lumina artificiala va fi, in mod paradoxal, aliatul nostru – fiind invariabila, nu trebuie sa ne facem griji ca nuanta de roz a radiatorului nostru (model Purmo Java) ne va incanta seara, dar dimineata, in lumina soarelui, va fi prea pronuntata. Daca ne place stilul mansardat, cu siguranta un radiator roz pe un perete de beton va fi un hit absolut.

Purmo Santorini C

Radiatorul Santorini C, in culori metalizate, va fi probabil alegerea acelor persoane care combina metalul cu sticla in amenajarea interioara. Aspectul sau de argint lustruit va face ca baia noastra sa se potriveasca perfect tendintelor actuale moderne, futuriste. Si ne vom bucura de caldura confortabila, careia trebuie sa ii acordam mare atentie mai ales in faza finala de metamorfoza a apartamentului.

 

 

Comments

comments